Permanente Make-up

Permanente Make-up is reeds lang gekend bij het grote publiek. In1997 heb ik mij hierin gespecialiseerd door cursussen te volgen zowel in binnen-en buitenland. Na 5 jaar ben ik gestart met zelf les te geven aan de schoonheidsspecialistes. Permanente make-up is een vorm van tatoeage met dat verschil dat het apparaat en de pigmente anders zijn, en de huid op het lichaam is niet gelijk aan de huid in het gelaat. Dit alles is de reden waarom permanente-make up niet voor het leven is maar 2 tot 5 jaar blijft staan.

Een goed apparaat heeft een perfecte naaldstabiliteit waarmee flinterdunne lijntjes kunnen gepigmenteerd worden rond de mond de ogen en zo goed mogelijk haartjes imiteren van de wenkbrauwen.

Permanente make-up kan bij elk gezond persoon, die op elk moment er goed en verzorgd wil uit zien. De technieken en de apparatuur zijn sterk verbeterd de laatste jaren, zodat het voor de meeste mensen goed te verdragen is. Pijn is uiteraard relatief, sommige kunnen erbij in slaap vallen, voor andere is het een vervelend werkje, maar helaas is er 5%, die het nog steeds een marteling vinden.

CONTRA INDICATIES

Voor wie is permanente-make up niet geschikt?

Uiteraard zijn er ook contra-indicaties. Diabetes patiënten (slechte wondgenezing) bespreken dit het best met hun arts. Zwangere dames of die borstvoeding geven, (geen risico's met pril leven) dienen te wachten, personen die zware bloedverdunners nemen, (kleur zou niet blijven staan) en mensen die zeer regelmatig, meer dan 6x per jaar, koortsblazen hebben kunnen beter geen lipcontour laten plaatsen.

NAZORG

Na de plaatsing moet men de lijntjes goed verzorgen met een créme om het vet te houden zodat er zich geen korstjes kunnen vormen. Deze is ook om eventuele zwelling en roodheid, te verminderen. Als u de nazorg respecteert, dan is alles genezen binnen de 3 tot 7 dagen. Tijdens dit genezingsproces mag u niet maquilleren, niet douchen en niet prutsen aan de geplaatste lijntjes.

KAARIN

Maart 2013